miercuri, 27 martie 2013

CREMVURSTI "INFLORITI" IN ALUAT


Bine v-am regasit!
Ce vreau sa va arat azi este o reteta care pare complicata, dar nu este, rezultatul este ceea ce vedeti in imagine adica ceva gustos, frumos, hranitor si care poate fi servit cu ketchup si mustar. La gust te duce cu gandul la niste sandvisuri cu cremvursti, dar... muuuuuult mai bune. Stati pe aproape sa vedeti.
Pentru aluat avem nevoie de :
- 500 gr. faina alba (tip 550)
- 1 pliculet de drojdie uscata (7 gr. -este cel de la Dr. Oetker)
- 1 lingura zahar
- 1 lingurita sare
- 1 ou
- 250-300 ml lapte caldut
- 50 gr. unt topit sau 50 ml. ulei
Pentru umplutura: 9 carnaciori sau cremvursti (aprox. 500 gr.)
In plus, mai este nevoie de 1 ou pentru periere + 1 lingurita ulei de masline + 2 cepe verzi sau/si seminte de in, susan, mac.
Cum se fac: Intai pregatim aluatul - drojdia se dizolva in putin lapte caldut in care am pus si zaharul, apoi se adauga in faina, punem sarea, oul, uleiul (sau untul topit) si se framanta toate adaugand treptat laptele caldut. Aluatul pregatit se lasa la dospit 30-45 minute.

Apoi se imparte in 9 bucati egale.

Fiecare parte se intinde in forma dreptunghiulara cat lungimea cremvurstiului. Se aseaza cremvurstiul la o margine si se ruleaza in aluat,

 se taie in 4 parti, practic se cresteaza la dimensiuni egale astfel incat partea de dedesubt sa ramana netaiata.

Se ia prima si ultima bucata (bucatile de la margine) si se apropie, apoi se comuta intre ele

Celelalte parti din mijloc se "invart" in sus, se rastoarna. Se va obtine o "floare". Se procedeaza la fel cu toate celelalte bucati. Se pun in tava pe hartie de copt si se lasa 20 minute sa mai creasca putin.

Se ung cu ou batut cu ulei de masline si se presara seminte de in, susan, mac etc. sau ceapa verde tocata.

Se coc 20-25 minute la 200 grade pana devin aurii. Se servesc calzi, daca raman se pot incalzi la microunde. Noi ii servim cu ketchup si mustar dar merg la fel de bine si cu smantana fermentata.
Cate-o bucata, din pacate doar virtuala, si pentru voi. S-aveti pofta!

Niciun comentariu: