marți, 11 iunie 2013

BRIOSE "TRANDAFIRI" CU CAPSUNI

 


 Va salut dragi prieteni virtuali,
si cum stiu ca inca sezonul de capsuni nu s-a terminat, poate aveti chef de ceva dulce si buuuuun de tot, propun briose "trandafiri" cu capsuni, iar daca nu mai gasiti capsuni in piata puteti folosi cu succes si cirese.
Pentru aluat e necesar:
- 20 gr. drojdie proaspata+2 linguri zahar tos
- 1 ou intreg
- 70 ml iaurt (folosesc de regula Campina)
- 70 ml apa calduta
- 30 ml ulei
- 450 gr. faina alba + putina sare
Pentru umplutura:
- 250 gr. capsuni sau cirese curatate date prin blender
- 100 gr. zahar
- 1 plic budinca de vanilie sau capsuni (pentru un gust mai intens)+4 linguri apa sau suc din compot
Intai de toate pregatim aluatul:  drojdia se amesteca cu zaharul apoi se pune in faina, se adauga oul, iaurtul, sarea, apa si uleiul spre final. Se framanta bine si se lasa sa creasca aprox. 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura: capsunile/ciresele se spala se dau prin blender (eu am folosit capsuni si nu le-am mai dat prin blender, le-am taiat in bucati), se pun pe foc cu zaharul sa fiarba 5 minute.
Praful de budinca se dizolva in apa apoi se adauga in fructele fierte. Se amesteca pana se ingroasa.


 Se lasa sa se raceasca.
Pregatim si tava de briose: o ungem cu putina margarina si se presara cu putina faina alba.
Intindem aluatul la grosime de 1 cm in forma dreptunghiulara, se pune umplutura,

avang grija ca partea de sus de 2 cm sa nu se unga cu umplutura pentru a se lipi aluatul, se ruleaza apoi se taie in jumatate

iar fiecare jumatate se taie in 6 parti, se obtin in total 12 bucati. Se pun in tava de briose pregatita, se lasa 10 minute sa creasca putin,
apoi se dau la cuptor aprox. 20 minute la 180 grade C sau pana se rumenesc.


Cam asta e, frumos si delicios. Se pudreza cu zahar pudra inainte de servire.

2 comentarii:

Maria spunea...

Ce idee ingenioasa de a face briose! Arata superb si cred ca sunt savuroase!

monaluca spunea...

Multumesc, Maria